Fedt at have ansvar

Julie Buus Poulsen og Louise Marie Kofod Tøtrup fra Social & SundhedsSkolen, Herning har højst sandsynligt fået mere end én 8. klasses elev til at overveje at tage en erhvervsuddannelse efter folkeskolen

Og dette var netop ét af målene med Skills – Erhvervsuddannelsernes Dag, som fredag den 10. september blev afholdt i et samarbejde mellem Social & SundhedsSkolen, Herning, Herningsholm Erhvervsskole og Agroskolen Hammerum. Her slog de lokale erhvervsuddannelser dørene op til åben uddannelse, sjove opgaver og mulighed for at tale med nuværende elever om hverdagen som erhvervsskoleelev.

Læs mere om arrangementet her

Nuværende elever inspirerede og motiverede
To af de nuværende erhvervsskoleelever, Julie og Louise Marie er begge er ved at uddanne sig til social- og sundhedshjælpere, og de hjalp til i SOSU-standen ved arrangementet. Begge var helt høje efter dagens mange snakke med 8. klasses eleverne, som kiggede forbi.

- Det har virkelig været en god dag. Eleverne var positive, og de spurgte ind til uddannelsen og var virkelig interesserede i at høre mere, fortæller Louise Marie ivrigt.

Nød at have ansvar
Selvom hun og Julie netop er startet på social- og sundhedshjælperuddannelsen i sommers, nød de begge at have fået ansvaret for at præsentere deres uddannelse.

- Jeg kunne virkelig godt lide, at jeg fik den her T-shirt på, hvor der stod”Spørg mig!”. Det gjorde, at jeg følte, at det var mit ansvar at formidle min uddannelse, og jeg har forsøgt at være opsøgende og fortælle eleverne, at vi ikke bare er en tørre-røv-skolen, men at vores arbejde virkelig gør en forskel, uddyber Louise Marie.

Det med at tørre røv er en fordom, som begge piger støder på ind imellem, men på dagen fik de begge forklaret folkeskoleeleverne, hvor meget andet en social- og sundhedsuddannelse også er og kan.

- Nogle startede med at sige, at de ikke ville være SOSU-hjælpere, for det var deres mor, men der var mange som gik herfra og synes, at det er mega fedt, at man kan starte med social- og sundhedsuddannelsen og så læse videre til sygeplejerske, forklarer Julie, som helt sikkert tror, at hun og de andre hjælpere har fået nogen til at overveje at uddanne sig på social- og sundhedsskolen.

14.09.15