Karriereskifte: Fra postbud til SOSU

Efter 11 år som postbud endte Martin Knudsen lidt tilfældigt som elev på Social & SundhedsSkolen, Herning. Han startede i efteråret 2018 på et ”Klar til SOSU” forløb og fortsatte sidenhen på grundforløbet, som nu har givet ham lyst til at søge videre på social- og sundhedshjælperuddannelsen.

Sprang til, da muligheden bød sig
Oprindeligt er 44-årige Martin Knudsen fra Kibæk uddannet i butik med film og musik som speciale, men i takt med, at folk begyndte at streame i stedet for at købe, skiftede han cd’erne ud med postomdeling. Han fik 11 år som postbud, inden tiderne også skiftede i den branche, og Martin Knudsen måtte se sig om efter en ny levevej.

-  Da jeg blev afskediget fra mit job som postbud, var jeg pænt blank på, hvad jeg så skulle lave. Men jeg snakkede med mine kolleger, og der var én af dem, som foreslog ældreplejen. Hun tænkte, at jeg ville passe godt ind med min rolige facon og stemme, fortæller Martin Knudsen.

Han tænkte lidt over idéen og slog til, da Jobcentret sagde god for, at han undersøgte muligheden for at starte på social- og sundhedsskolen.

- Jeg kørte direkte ned på skolen og spurgte efter næste holdstart. Det viste sig, at de netop havde startet en form for introduktionsforløb, hvor man bliver præsenteret for faget. I min situation følte jeg, at jeg måtte tage en chance, så jeg gik direkte op på holdet og var med fra den dag!

Tilbage på skolebænken
Udover de gængse møder med sundhedssektoren i form af bedsteforældre på hospitalsophold eller plejehjem havde Martin Knudsen er meget begrænset kendskab til social- og sundhedsfaget, og han var også i tvivl om, hvorvidt det at gå i skole overhovedet var ham:

- Det kan godt være lidt skræmmende at skulle tilbage på skolebænken efter mange år på arbejdsmarkedet, men jeg er glad for at have være med på introduktionsforløbet, for da jeg så startede på grundforløbet, havde jeg følelsen af at være lidt forberedt på selve området, forklarer Martin Knudsen.

Og i dag, hvor han næsten er færdig med grundforløbet, hænger han stadig sammen med en håndfuld andre elever fra introduktionsforløbet, som også er blevet bidt af SOSU-faget.

Tager skridtet fuld ud
Martin Knudsen har i den grad taget brancheskiftet til sig og har besluttet at tage skridtet fuldt ud:

- Jeg har søgt ind på uddannelsen som social- og sundhedshjælper, og jeg har lige været til samtale om en elevplads hos en lokal kommune, så jeg håber selvfølgelig, at jeg får en plads, siger Martin Knudsen og fortæller videre, at planen er at arbejde nogle år – og så måske bygge videre med en social- og sundhedsassistentuddannelse.

- Jeg tror, at det er meget godt at komme ud og prøve arbejdet af, inden jeg eventuelt går videre med assistentuddannelsen, og så er der selvfølgelig også en økonomi, der skal hænge sammen, når man er er voksen og har en familie derhjemme, erkender han.

Kontakt Social & SundhedsSkolen, Herning hvis du står overfor et karriereskifte - måske kan vi hjælpe dig på rette vej!