SOSU Herning ser store muligheder i EuroSkills på hjemmebane

Med nyheden om, at EuroSkills kommer til Herning i 2024, ser SOSU Herning gode muligheder for at sætte spotlight på social- og sundhedsuddannelsen og de elever, som vælger at uddanne sig til en karriere, hvor andres liv og hverdag er i fokus

- Vi ved, at Skills-konceptet giver vores – og alle de øvrige erhvervsskoleelever – en ganske unik mulighed for at vise deres fag - og ikke mindst deres talent frem i et samfund, hvor ønsket og behovet er, at endnu flere får interesse i at tage en erhvervsuddannelse.

Direktør på Social & SundhedsSkolen, Herning, Mads Schmidt Haagensen er ganske bekendt med Skills; indtil nu dog på regionalt og nationalt plan. Dygtige social- og sundhedsassistentelever fra skolen i Herning og Holstebro har nemlig indkasseret ikke mindre end tre anden- og to førstepladser ved DM i SOSU Skills de seneste fem år!

- Med de flotte placeringer er vi vant til at klare os godt i SOSU Skills-regi, hvilket giver et boost til hele skolen; ikke kun de deltagende elever. Det stiver den faglige stolthed af, at vi ved, at vi er rigtig dygtige til vores fag, siger direktøren.

Andre forhold ved EuroSkills
Udover at højne den faglige stolthed glæder direktøren sig over udsigterne til at få vist social- og sundhedsuddannelserne frem på den helt store scene.

- Vi præsenterede social- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistentuddannelse til rigtig mange unge mennesker og deres forældre ved DM i Skills i Herning tilbage i 2018, hvilket var en stor oplevelse. Nu får vi en endnu større manege og et endnu større publikum, når mennesker fra hele Europa kommer til EuroSkills for at dyste i deres fag – det bliver en rigtig spændende opgave at tilpasse SOSU Skills, som ellers ikke har været med på europæisk plan tidligere, forklarer Mads Schmidt Haagensen.

Når konkurrencern når op på europæisk plan, dyster eleverne på engelsk og under lidt andre omstændigheder end ved den nationale konkurrence, hvilket kræver en nytænkning af SOSU-konkurrencen.

- Social- og sundhedsassistenter arbejder ikke nødvendigvis på samme måde i alle europæiske lande, så allerede nu er en national arbejdsgruppe i gang med at udvikle SOSU-konceptet på tværs af skolerne og fastlægge, hvordan vi på bedste vis kan spille med på europæisk plan og samtidig give vores konkurrerende elever den bedst mulige oplevelse, fortæller direktøren.

Håber på maksimalt output
 - Social- og sundhedsuddannelserne er de største erhvervsuddannelser i Danmark, og vi håber naturligvis at få lov til at spille en stor rolle i 2024, så vi sammen med de lokale folkeskoler og andre erhvervsskoler får det maksimale ud af, at begivenheden lander her hos os! Forhåbentlig kan vi give endnu flere lokale midt- og vestjyder i regionen lyst til at tage en uddannelse i livskvalitet, slutter Mads Schmidt Haagensen.

• EuroSkills 2024 afholdes i MCH Messecenter Herning.
  • Til EuroSkills dyster erhvervsskoleelever fra mere end 40 fag om at blive europamester i deres fag.
  • EuroSkills trækker op imod 100.000 besøgende over tre konkurrencedage og har gerne mere end 700 deltagere.