SOSU Herning til DM for tredje år i streg!

05.10.17

Ida Kaalund og Louise Nyby Lisberg fra Social & SundhedsSkolen, Herning har netop vundet regionsmesterskabet i SOSU Skills i Region Midtjylland. Det betyder, at SOSU Herning er repræsenteret på scenen til DM i Skills for tredje år i streg!

Til januar 2018 går et Herning-hold på scenen til DM i SOSU Skills for tredje år i streg. De to social- og sundhedsassistentelever Ida Kaalund og Louise Nyby Lisberg vandt til eftermiddag regionsmesterskabet efter en spændende dyst mod holdene fra SOSU Østjyllands afdelinger i Aarhus og Silkeborg.

Og ikke nok med det. Lige efter på en flot andenplads kom Michelle Andersen og Louise Kalmar Riis Mortensen, også fra Social & SundhedsSkolen, Herning.

Tredjepladsen gik til Nina Johansen Mehdidehno og Maria Møller fra SOSU Østjylland.

Se billeder fra dagen på skolens facebook

En drøm går i opfyldelse – på hjemmebane
Begge RM-vindere er ovenud glade for sejren – og ikke mindst for udsigten til at komme med til DM på hjemmebane.

- Drømmen gik i opfyldelse, siger Idaa Kaalund.

Og hun ved om nogen, hvad der venter, da hun også havde fornøjelsen af at repræsentere Social & SundhedsSkolen, Herning ved DM i 2017.

- Man bliver lidt ydmyg. Jeg havde ikke turde drømme om, at jeg ville få oplevelsen én gang til, indrømmer hun.

Makkeren Louise Nyby Lisberg er ny i DM-gamet, men hun er spændt på at være på hjemmebane til DM i starten af det nye år.

- Jeg tænker både ”shit”, vi får travlt, og at presset måske er lidt større, når vi er på hjemmebane. Men på den anden side, så er der mere opbakning, konkluderer hun.

Udfordrende rollespil
Forud for kåringen og glædesrusen havde de 10 modigste social- og sundhedsassistentelever i Region Midtjylland stået foran et hav af udfordringer. De var alle på scenen med de to fiktive borgere Fie og Niels for at udføre en række pleje- og omsorgsopgaver, mens et publikum af skolekammerater, fagpersoner, venner og familie så på. Der skulle blandt ydes omsorg og pleje for Fie, der er døende, og for Niels, der er i udredning for demens og skal guides gennem morgenhygiejnen.

Et travlt efterår i vente
Efter en lang og udmattende dag skal der kigges fremad. Både for elever og trænere.

- Nu glæder vi os til at komme i gang og til at opleve det store sammenhold til DM, siger Ida Kaalund.

Og på trænerbænken, som på SOSU Herning styres af undervisere Susanne Hvid og Anne Kirstine Wiig Rechnitzer Jensen, er der også lidt at se frem til.

- Vi er simpelthen så vanvittig glade for at være gået videre i år, hvor DM skal afholdes i Herning. Det var så vigtigt for os! Nu fortsætter træningen frem mod januar – vi ved, at niveauet stiger, og at vi kommer til at gå et rigtig travlt og spændende efterår i møde, fortæller Susanne Hvid.

DM i Skills afholdes i MCH Messecenter Herning 18. – 20. januar 2018