Opdateret 24. februar 2021

Social & SundhedsSkolen, Herning med i delvis genåbning

Afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser i Nord- og Vestjylland vender delvis retur til fysisk skoleundervisning pr. 1. marts 2021

Regeringen meddeler 24. februar 2021, at afgangselever på bl.a. ungdomsuddannelser i Nord- og Vestjylland fra 1. marts 2021 atter kan vende retur til fysisk skole hver anden uge. En forudsætning for at vende retur til fysisk skolegang er dog, at elever og ansatte på skolerne corona-testes to gange ugentlig.

Disse 19 kommuner udgør i denne situation Nord- og Vestjylland: Vesthimmerland, Aalborg, Læsø, Jammerbugt, Thisted, Herning, Ikast-Brande, Frederikshavn, Rebild, Holstebro, Lemvig, Brønderslev, Morsø, Mariagerfjord, Hjørring, Ringkøbing-Skjern, Viborg, Struer og Skive.

Skolens ledelse afventer nærmere information omkring gældende retningslinjer og melder ud til skolens elever, så snart der er truffet konkrete beslutninger for afgangselever på social- og sundhedsskolerne i Holstebro og Herning.

Skolens elever opfordres til at følge med på Canvas, hvor skolens ledelse løbende orienterer. Via dette link kan du læse seneste udmelding fra direktør Mads Schmidt Haagensen

Nedlukning forlænget til og med 28/2-21

Statsminister Mette Frederiksen meddeler 28. januar 2021, at nedlukningen af bl.a. uddannelsesinstitutioner og skoler forlænges til og med den 28. februar 2021.

Nuværende elever
Det betyder, at vi fortsætter med online undervisning, som vi efterhånden har en del erfaring med. Skal du til prøve eller eksamen, får du nærmere besked - husk at læse med på Canvas, hvor konkret information bliver delt løbende.

Nye elever med uddannelsesstart i nedlukningsperioden
Restriktionerne betyder, at I ikke kommer til at starte jeres uddannelse fysisk på skolen, som vi havde håbet. I stedet bliver der tilrettelagt online forløb, som I bliver nærmere introduceret til, når første skoledag nærmer sig. Hold øje med din e-Boks, hvor breve fra skolen sendes til.

Elever, der skal starte i en skoleperiode efter en praktikperiode
Restriktionerne betyder, at I ikke kommer til at være fysisk på skolen som ellers. I stedet bliver der tilrettelagt online forløb, som I bliver nærmere introduceret til, når første skoledag nærmer sig. Hold øje med Canvas, her modtager du information omkring din opstart på skoleperioden.

Nedlukning forlænget til og med 7/2-21
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke meddeler 13. januar 2021, at nedlukningen af bl.a. uddannelsesinstitutioner forlænges til og med den 7. februar 2021.

Nuværende elever

Nye elever med uddannelsesstart i nedlukningsperioden
Restriktionerne betyder, at I ikke kommer til at starte jeres uddannelse fysisk på skolen, som vi havde håbet. I stedet er vi netop nu ved at lægge sidste hånd på et online introforløb, og vi arbejder på højtryk på, at I får en så god en uddannelsesstart som overhovedet muligt under gældende forhold.

Hold øje med e-Boks, her modtager du information omkring din uddannelsesstart.

Nedlukning og online undervisning fra 14/12-20
For at mindske smittespredning med Covid-19 har regeringen besluttet at lukke alle ungdomsuddannelser i blandt andet Region Midtjylland. Det betyder, at alle elever på social- og sundhedsskolerne i Herning og Holstebro fra mandag den 14. december 2021 overgår til online undervisning.

Prøver aflyses
Undervisningsministeriet har besluttet at aflyse en række prøver, bl.a. på erhvervuddannelserne, fra 21. december 2020 til 31. januar 2021. Læs mere her

Følg med på Canvas, hvor ledelsen melder ud løbende omkring beslutninger og konkrete tiltag for de enkelte hold

Reglerne, som vi arbejder ud fra, når vi opholder os på skolen:

• Altid mundbind, når vi bevæger os rundt på skolen (dvs. når vi ikke sidder ned, enten i klasselokalerne eller i fællesarealerne)
  • Samme krav beder vi skolens medarbejdere om at overholde. På dem måde hjælper vi bedst hinanden med at begrænse smittespredning
  • Husk, at nogle elever, kursister og medarbejdere har f.eks. astma eller andre årsager, der betyder, at de ikke skal følge samme krav om at bære mundbind på skolen. Vi hjælper hinanden ved at huske på, at der kan være en god grund til, at enkelte elever og ansatte ikke bærer mundbind.

Udover kravet om mundbind gælder følgende retningslinjer fortsat:

• Vi beder alle på skolen om at vaske hænder tit eller at bruge håndsprit (håndsprit er tilgængeligt rundt på skolen samt i klasserne)
  • Host eller nys i dit ærme - ikke i hænderne
  • Undgå håndtryk, kindkys eller kram
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på skolen (brug midlerne, der er sat til rådighed i klasserne)
  • Hold afstand og bed andre tage hensyn (på skolen holder vi 1 meters afstand i pauserne og på gangarealerne)

LØBENDE INFO OM COVID-19 OG RETNINGSLINJER FOR SKOLER:

Elever og medarbejdere bliver løbende informeret, når der træffes beslutninger ift. deres skolegang og arbejdsforhold. Hold løbende øje med Canvas, hvor informationerne løbende deles fra skolens ledelsen.

Læs de seneste retningslinjerne for fremmøde og fravær

Hvor finder jeg mere information?
Følg med på Canvas, hvor der ligger meget relevant information fra nedlukning

Kontakt til skolens studievejledning:
Tal med en studievejleder på hverdage på telefon 9627 2920 eller chat med en studievejleder på Canvas

Skolens ledelse