Pædagogisk assistent

Du har gode forudsætninger for at trives på den pædagogiske assistentuddannelse, hvis du har lyst til at arbejde med børn, unge og mennesker med særlige behov i for eksempel en dag- eller døgninstitution, og hvis du har interesse for andre menneskers udvikling samt sundhed og hverdagspædagogik. 

 

Uddannelsesforløb

Grundforløb 1 (½ år)

Du starter her, hvis du har afsluttet folkeskolen inden for de seneste 14 måneder.

Grundforløb 1 er forberedende til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. På Social & SundhedsSkolen, Herning har Grundforløb 1 fagretningen: Mennesker, sundhed og udvikling.

Læs mere om Grundforløb 1 her

Tillykke, du er

Grundforløb 2 Pædagogisk assistent (½ år)

Du starter her, hvis du har gennemført Grundforløb 1 eller har afsluttet folkeskolen eller tilsvarende for mere end 14 måneder siden.

Du skal vælge Grundforløb 2 Pædagogiske assistent. Med dette valg retter du din uddannelse mod den pædagogiske assistentuddannelse.

Læs mere om Grundforløb 2 Pædagogisk assistent her

Tillykke, du er

Hovedforløb Pædagogisk assistent (2 år og 1½ måned)

Når du har gennemført Grundforløb 2 Pædagogisk assistent, kan du søge om optagelse på hovedforløbet til pædagogisk assistentuddannelse.

Det er arbejdsgiverne, der ansætter elever til den pædagogiske assistentuddannelse, så du skal søge om elevplads direkte hos dem.

Læs mere om hovedforløbet til pædagogisk assistentuddannelse her

Tillykke, du er pædagogisk assistent